Bozcaada

Bozcaada-Canakkale-Turu-1176

Ege Denizi’nin kuzeyinde, Çanakkale’ye bağlı küçük bir ada olan Bozcaada, Türkiye’nin üçüncü büyük adasıdır. Denizi son derece temiz, berrak ve soğuk olması sebebiyle Ege denizinin bütün özellikleri vardır. Ulaşım ağı oldukça geniş olduğundan adaya gitmek oldukça kolaydır. Kara ve Deniz yoluyla ulaşılabilme imkanına sahip olan Bozcaada özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğramaktadır.

Masmavi Denizi ve Tarihi Yapıtları

Bozcaada masmavi denizi ve yüzyıllara tanıklık eden tarihsel yapıtları ile civarın en nadide adalarından biridir. Yerleşim, bölgenin kuzeydoğusunda bulunan ilçe merkezinde yoğunlaşmıştır. Ada merkezinin mahalleleri Rum ve Türk olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Her iki mahallenin mimari yapısı kültürel yapıya paralel olarak farklılık göstermektedir.

Konaklama

Adada konaklamak isteyen tatilciler için en uygun ve rağbet gören yerler pansiyonlardır. Rum ve Türk mahallelerinde ada sakinleri yaşadıkları tarihi evlerde sizlere de bir oda açabilir, tarihi konaklarda ve evlerde huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz.

Bozcaada Ulaşım

Trakya mevkiinden İstanbul, Tekirdağ, Gelibolu karayolu ile Eceabat veya Kilitbahir’den feribotla Çanakkale’ye ulaşılmasından sonra, Çanakkale’den de Geyikli Yük yeri iskelesinden feribot ile adaya ulaşılmaktadır. İstanbul Yenikapı’dan feribotla Bandırma’ya ulaşıp sonrasında Bandırma, Biga, Çan, Bayramiç, Ezine karayolu ile Geyikli’ye ve oradan feribotla Bozcaada’ya geçebilirsiniz. Bandırma’dan sahil güzergâhını takip ederek, Biga, Çardak, Lapseki, Çanakkale üzerinden Geyikli Yükyeri İskelesi’nden Ada’ya geçebilirsiniz. (Feribotun adaya ulaşması yaklaşık 30 dakikadır.)

Leave a comment