Heybeliada

Heybeliada Hakkında

heybeliada1

Büyükada dan sonra İstanbulun en büyük adalarından biridir Heybeliada. Heybeliada ismi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesinden dolayı söylenmektedir. İstanbul’un Büyükada dan sonra en çok tercih edilen yerlerinden biridir. Doğası, temiz havası ve güzelliklerinin yanı sıra  Bahriyesi, Sanatoryumu, Ruhban(Papaz) Okulu gibi kurumlarıyla da ünlüdür. Sahilde sola doğru biraz yürüdüğünüzde fayton duraklarını göreceksiniz.

Nostaljik faytonlar eşliğinde bir ada turu gerçekten görsel bir şölendir. Yürümeyi tercih ettiğinizde ise sahil şeridi adanın etrafında dolaşmaktadır. Eşsiz kızılçam ormanlarının içerisinde oldukça güzel düzenlenmiş yürüyüş yolunda rahat ve huzurlu yürüyüşler yapabilir, ağaçların altında tahta masalarda piknik keyfini yaşayabilirsiniz. Ormanın içerisinden yürüyüşünüze devam ettiğinizde tarihi değirmeni göreceksiniz. Sağ tarafınızda muhteşem manzarası ile adeta kartpostaldan farksız bir görüntü ile karşılaşacaksınız.

Heybeliada Ulaşım

İstanbul’dan Heybeliada’ya ulaşmak için her iki yakadan da deniz yolculuğu yapabilirsiniz. Heybeliada’ya Bostancı, Kadıköy ve Kabataş’tan kalkan motorlar ve de vapurlarla kolaylıkla varabilirsiniz. Bostancı’dan yarım saatte Kabataş’tan da sadece 1 saatte bu sakin adaya ulaşabilirsiniz. İstanbul – Heybeliada ulaşımı sefer ve saatleri:

VAPUR İLE YOLCULUK SÜRELERİ
Bostancı – Heybeliada 25 dakika
Kabataş – Heybeliada 70 dakika
Kadıköy – Heybeliada 60 dakika
Kartal – Heybeliada 40 dakika
DENİZ OTOBÜSÜ İLE YOLCULUK SÜRELERİ
Kabataş – Heybeliada 40 dakika
Bostancı – Heybeliada 30 dakika

Leave a comment